In september 2004 werd de eerste editie van InDeBan georganiseerd. Muziekvereniging Velp begon in dat jaar aan haar nieuwe koers; een culturele impuls in de regio, een podium waar regionaal talent maximaal tot uiting kon komen. Samen met top Brassband Schoonhoven werd het een groot succes.

 

De tweede editie van InDeBan, in het jaar 2006, overtrof de eerste. Dertig regionale artiesten brachten ‘InDeBan van Lotte’. Een prachtige show met zang, dans en toneel.

InDeBan 2008 moest nog ambitieuzer worden dan voorheen. Ook de ‘crew’ nam fors toe en er werd veel meer aandacht besteed aan visagie en kleding. Het thema ‘InDeBan van de tijd’ werd uitgevoerd vanwege het 40-jarig bestaan van de muziekvereniging. Veel oud-leden bezochten de wervelende show.

De waardering die het publiek en de pers heeft geuit voor het evenement onderstreept de kwaliteit van de show. Al drie keer heeft de InDeBan crew gezorgd voor kippenvel!

 

De voorbereidingen van InDeBan 2010 begonnen in januari 2009. De lat werd door de organisatie weer wat hoger gelegd. Het is uiteindelijk een muziektheater productie geworden waarbij vrolijkheid, emotie en humor in diverse muzikale thema’s werden verweven en aan het publiek ten gehore werd gebracht. Hierdoor verliep de show zeer verrassend . De artiesten werden begeleid door de InDeBan band; een uitgebreide band inclusief kopersectie.

InDeBan 2010 is voor zowel de organisatie als artiesten een hele grote uitdaging geworden omdat ingezet werd op top niveau, en de grenzen van alle artiesten werden opgezocht.

Anders dan de voorgaande jaren werden, de nagenoeg uitverkochte, shows opgevoerd in de Viersprong in Gassel. Deze ruime locatie bood veel mogelijkheden voor licht, geluid en decor waardoor het evenement nog aantrekkelijker werd.

 

Inmiddels ligt ook InDeBan 2012 alweer achter ons. Eind oktober 2012 heeft het team van InDeBan zich weer opnieuw bewezen en een spectaculaire show neer weten te zetten. Dit keer ging de aandacht uit naar de compleetheid, afwerking en professionele uitstraling. De InDeBan-formule is met de 2012-editie nog geraffineerder geworden.

Voor de show van 2014 werd een klein jaar gerepeteerd. De crew bestond uit vele lokale en regionale artiesten en vrijwilligers. Met een compleet nieuw decor, muziek, dans en video lag het niveau velen malen hoger dan die twee jaar ervoor. De afgelopen tien jaar zijn zeer succesvol geweest en wegens de grote vraag naar kaarten voor de vorige editie was het aantal voorstellingen met één extra avond uitgebreid. Op 30 en 31 oktober en 1 en 2 november 2014 beleefde InDeBan vier spectaculaire shows.

InDeBan 2017 - muzikale theatershowOok in 2017 hebben we na bijna 2 jaar van voorbereidingen met de InDeBan crew viermaal een nieuwe show ten tonele gebracht. Ditmaal onder leiding van professioneel regiseur Joris Brukx, zangcoach Anneke Michiels, muzikaalleider Philip van den Berg en choreograaf Carina Schel. Over het gehele weekend hebben bijna 900 mensen genoeten van het hoge niveau van de, middels auditie geselecteerde, regionale talenten. De show bestond uit diverse muziekblokken, ondersteund door ijzersterk dramaspel, een opzwepende live band, een onvergetelijk lichtdecor, dans, videoprojectie en loepzuivere stemmen. In totaal werkten er 45 mensen mee aan deze productie.

Er staat weer een nieuwe originele show gepland met muziek, dans, zang en drama. Op 5, 6, 7 en 8 november 2020 wordt weer groots uitgepakt! De repetities starten vanaf januari 2020.